Thursday, September 25, 2014

Elutähtsad mikroelemendid ja nende defitsiit.

Tõlge raamatust „Здоровье – внутри нас“

Raamatu väljaandja «ИВП Фермион»

GÜNEKOLOOGIA JA UROLOOGIA

Teadustootmiskoondis „Optisalt“ 
Venemaa teaduslik naturaalmeditsiini ühing
Venemaa naturoterapeutide assotsiatsioon

Tuntud arstid räägivad teleekraanidel ja internetis erinevatest ja laialt levinud haigustest, kuse-suguelundkona haigused sealhulgas. Nendest allpool juttu tulebki. Küsimus: miks haigete arv jätkab kasvamist? Räägitakse ju peaaegu samatihti ka meditsiini suurepärastest saavutustest.  Kui rääkida haiguste tekkepõhjustest, siis praktiliselt üldse ei puudutata esmapilgul väga lihtsaid, parasiitide- ja mikroelementide defitsiidi temaatikaid. Tähelepanu ei pöörata ka organeid ning kudesid mõjutavat toksiinide ning raskemetallide koormusele.

Vene arstid I.I. Metshnikov (1901, 1902); V.P Podjapolski, N.P Dedov (1937); V.L Gribelski (1948, 1953); G.G. Smirnov (1952); .L Gribelski ja G.I Kilnikova (1967) ja teised tõestasid oma töödes selgelt, et nakkushaiguste ühtedeks „initsiaatoriteks“ on migreeruvad askariidide-, ankilostoomide-, toksokaride-, trihhinellide ja teiste helmintide vastsed, kes parasiteerivad nii kuse-suguelundkonna kudedes kui ka väljaspool kudesid. Pealeselle on helmindid faktoriteks, mis põhjustavad kuse-suguelundkonna haiguste raskemat kulgemist (B.A. Astafjev 1975).

Parasiitidel on ka parasiidid – helmindid kannavad edasi patogeenseid mikroobe, viiruseid, algloomi ja teisi ärritajaid. Kuna helmintide vastsed, tungides kudedesse, lõhuvad neid mehhaaniliselt, annavad nad võimaluse enda kantavate haigustekitajate sissetungiks organismi. Helmintide parasiteerumine tekitab põletikulise reaktsiooni. Põletikule vastab organism aga keerulise kaitsereaktsiooniga, milles osalevad mikroelemendid. Tsink, seleen, jood, räni, mangaan, kroom ja vask suunatakse põletikku siduma ja patogeenset ärritajat likvideerima (ennekõike toksiinid, mida parasiidid eritavad aga ka immuunsüsteemi poolt tapetud mikroorganismide laguproduktid). Immuunreaktsioon aga peab toimima nii lokaalselt kui organismi terviktasandil.

Nii on näiteks helmindid võimelised muutma immuunreaktsiooni (immuunoglobuliin A eritus)ja kutsuvad esile allergilise reaktsiooni, mis omakorda viib kogu immuunsüsteemi töö nõrgestamiseni.Soolestikus, organites ja kudedes parasiteerivad mikroorganismid on mikroelementide, toitainete, hormoonide ja ensüümide esmatarbijateks. Inimene saab kätte selle, mis neist üle jääb. Nii tekib immuunsüsteemi töövõime langus ja mikroelementide defitsiit.

Parasiitide bioloogiat tundvad spetsialistid teavad, et kõige tavalisemad naaskelsabad, ümarussid, piugussid, ankülostoomid kutsuvad esile põletikke, kudede tihenemisi, liiteid, kasvajaid ja infektsioone.  Parasiidid aga elavad ka veresoonkonnas, lümfisüsteemis, kuse-suguorgansüsteemis jne. Parasiitidel puuduvad inmorganismis keelatud kohad, nad on võimelised tungima kõikjale. Näiteks Schistosomakutsub esile kusepõie limaskesta põletikke (äge- või krooniline tsüstiit),kuseteede turseid, neerupõletikke, kivide ja fistulite teket, polüüpe, günekoloogilisi probleeme – kolpiit, emakakaela polüübid ja haavandid. Meestel kutsuvad nad esile prostatiiti, munandite kahjustusi, seemnepõiekeste kahjustusi, suguorganite pseudoelephantiasis’t ja nii naistel kui meestel koliiti (soolestiku limaskestade põletik).

Registreeritud on üle 300 liigi helminte, kes on võimelised inimorganismis parasiteerima. Helmindid on miljoneid aastaid arenenud ning kohandanud end eluks inimorganismis ning nad on õppinud end väga osavalt varjama, pettes ära isegi väga kogenud spetsialistid.  Nende invasioon võib kesta aastaid ja aastakümneid. Schistosoma eluiga inimkehas on 26 aastat. Organismis elades kutsuvad nad pidevalt esile erinevaid tervisehäireid. Haigestudes läheme me perearsti vastuvõtule ning uuringute käigus leitakse kõike muud aga mitte parasiite. Isegi, kui leitakse (10-12 % juhtudest)siis ei seostata neid tekkinud sümptomitega.
Isegi kauaaegne helmintide parasiteerumine organismis ei pruugi esile kutsuda mingisugustki kliinilist pilti, et tekiks kahtlus nende olemasolus. Seetõttu enamus meist ei märkagi, et on tekkinud parasitaarne nakkus (statistika järgi 95%) ning see ei tähenda seda, et nad meid ei kahjusta. Isegi väga aeglaselt kulgev invasioon tekitab organite ja kudede kahjustusi, seejuures pole tähtis, kus parasiidid asuvad. Näiteks, kui nad on asustanud end soolestikku või kuse-suguorgansüsteemi siis nende vastsed kanduvad verevooluga ajusse, kopsu, südame perikardi, lümfisülmedesse ja luuüdisse.

Tuginedes maailma meditsiinikirjandusele on 60 % kroonilistest ja onkoloogilistest haigustest põhjustatud helmintide poolt. Pidev võitlus võõraste antigeenidega kurnab ära immuunsüsteemi ja annab võimaluse selliste haiguste arenguks, mis tavalistele ravimeetoditele ei allu.
Kuse-suguelundkonna infektsioone (klamüdioos, trihhomonoos, mükoplasmoos jt.) ja põletikke ravitakse antibiootikumidega, kuid parasiitide roll nende protsesside kulgemises ja tekkes jäetakse tähelepanuta.

Haiguslike protsesside üldine areng mikroelementide defitsiidi korral. 

Nagu tabelist näha, viib mikroelementide defitsiit kõige erinevamate ainevahetushäireteni, patoloogiliste seisundite- ja haiguste tekkeni, kuni onkoloogiliste haigusteni välja.  Mikroelementide hädavajalikkus ning tähtsus inimorganismile tõestati eksperimentaalselt.
Venemaa Meditsiiniakadeemia Inimmorfoloogia teadusliku uurimise instituudi ja Jena ülikooli toitumisinstituudi (Saksamaa) kasutada on unikaalsed ja sensatsioonilised patoanatoomilised uurimisandmed. Need kaks teadusasutust viisid esmakordselt maailmas läbi  katsed, millede eesmärgiks oli selgitada mikroelementide mõju ning nende defitsiidi patoloogilist toimet elavale organismile.

Uuringud viidi läbi teineteisest sõltumatult. Nende tulemused vapustasid aga kogu teadusmaailma. Need on avaldatud vene- ja inglise keeles välja antava ajakirja «Микроэлементы в медицине», (http://www.microelements.ru/kollegam/nauchny-zhurnal/)
2001. aasta 2. numbris.

Eksperimendi sisu - kasvajad ja kasvajasarnased moodustised kitsedel eksperimentaalse mikroelementoosi tingimustes, seisnes selles,  et mitme aasta vältel oli loomade ratsioonist välja lülitatud ainult üks mikroelement. See tähendab, et organismis tekitati kunstlik süvenenud mikroelemendi puudus kuid muu toiduratsioon oma koostise poolest oli täpselt selline, mida loom vajas. Isegi selliste tingimuste korral tekkisid loomadel mõne aja möödudes haigused ja kui nad hukkusid, siis uuriti põhjalikult ühe või teise mikroelemendi puudusel tekkinud haigusi ja muutusi organismis.

Kõigi katsegruppide loomadel (ainult 1 mikroelemendi defitsiit!) tekkisid organites ja kudedes põletikulised protsessid, kasvajasarnased moodustised, hea- ja halvaloomulised kasvajad järgmistes kudedes ja organites:

• mittelakteeruvates piimanäärmetes leiti põletikke ja tsüstadenoome;
• neerupealistes – koore ja säsi adenomatoos;
• munasarjades – põletikke ja hulgaliselt follikulaarseid tsüste;
• kõhunäärmes – põletikud ja endokriinse osa ehk Langerhansi saarekeste rakkude halvaloomuline areng
• endomeetriumis – näärmete hüperplaasia või isegi tsüstiline hüperplaasia
• nahas – hüperplaasia ja põletikulised protsessid
• tüümuses(harknääre) ja kilpnäärmes – hüpotroofia ja hüperplaasia
• rasvade ainevahetuse häired (rasvumine, maksa tsirroos, müokardi tsirroos);
• süsivesikute ainevahetuse häired
• mineraalainete ainevahetushäired (kaltsiumi ja raua omastumine)

Loomadel tekkisid järglaspõlvkonnal mikroelementide defitsiidi tõttu järgnevad probleemid:

• alakaalulisus
• munandite, munandimanuste ja seemnejuhade puudulik areng
• veresoonkonna puudulik areng
• song
• maksa ja neerupealiste kaasasündinud tsüstid
• kaasasündinud mikrolementide defitsiit jne.

Arvukad kaasasündinud probleemid muutsid kitsetalled elujõuetuteks ning varsti peale sündimist nad ka surid. Uuringute käigus leiti kõikidel mikroelementide defitsiidiga katseloomadel onkoloogilisi probleeme ning erinevaid arenguhäireid. Katse tõestas, et mikroelementide krooniline puudus tekitab:
o   organismi vastupanuvõime langust ja immuunsüsteemi töö nõrgenemist.
o   endokrinopaatiat (endokriinsüsteemi näärmete talitushäired, mis tekivad hormoonide moodustumis-, transpordi- ja omastamismehhanismide puudulikkusest)
o   fermentopaatiat (fermentide täieliku puudumise või aktiivsuse languse tõttu tekkinud haigused ning patoloogilised seisundid)
o   põletikulisi protsesse organites ja kudedes.
o   kasvajaid, vähkkasvajad sealhulgas.

Mitte ükski füsioloogiline protsess organismis või informatsiooni ülekanne geenidelt rakkudele ei saa organismis toimuda ilma mikroelementide: tsink, seleen, jood, mangaan, kroom, vask ja räni osaluseta.

Tsink (Lastonde) omab toksiinide- ja viirustevastast toimet, osaleb regeneratsiooniprotsessides ning suguhormoonide tootmises.

Seleen pidurdab põletikulisi- ja kasvaja-protsesse ja osaleb türoidsete hormoonide sünteesis.

Mangaan ja kroom pidurdavad allergiliste reaktsioonide arengut ning osalevad nais-suguhormoonide sünteesis.

Jood osaleb kilpnäärme hormoonide sünteesis ja kõikide kudede rakkude kasvuprotsessis ning mõjutab väga paljusid ainevahetusprotsesse.  

Vask (Laponte) omab antibakteriaalseid ja seenevastaseid toimeid, pidurdab pärmseente arengut ning tugevdab terve rea ravimite mikroobidevastast toimet. 

Ränil ning kõikidel tema ühenditel on omadus „meelitada“ enda külge viirusi, baktereid, patogeenseid kokke, trihhomonaade ja seeni.

Mikroelementide defitsiit on ohtlik seetõttu, et ta ei anna väga pikka aega mitte ühtki kliinilist sümptomit. Vereanalüüs mikroelementide puudust ei pruugi näidata, kuid samal ajal organites on defitsiit juba kriitiline. Sellist seisundit kutsutakse varjatud ehk latentseks näljaks. „Varjatud mikroelementide nälja“ foonil muutuvad organite funktsioonid (langeb hormoonide-, fermentide- ja teiste ühendite tootmine, nende töökoormus suureneb, nende „kulumine“ kiireneb) ja tekivad häired organite kudedes, hakkavad arenema haigused, mida on vaja ravida puudu oleva mikroelemendi manustamise teel.

Eluks vajalike mikroelementide defitsiidi korral hakkavad ladestuma metallid-antagonistid: tina, kaadmium, alumiinium, arseen, plii, elavhõbe jt., mis omakorda kutsuvad esile haiguslike protsesside arenguid. Lisaks otsesele toksilisele toimele, blokeerivad raskemetallid hormoonide tootmist näärmetes, mis viib hormonaalregulatsiooni häirumiseni. See kutsub esile erinevaid immuundefitsiite ja kasvajalikke- ning onkoloogilisi protsesse.

Plii pärsib kilpnäärme-, hüpofüüsi-, neerupealiste hormoonide sünteesi, soo-omaste steroidide tootmist, meeste viljatust ning iseeneslikke aborte naistel.

Alumiinium pidurdab immuunsüsteemi töövõimet (T-lümfotsüütide ja makrofaagide funktsionaalsuse langus).

Kaadmium mõjub toksiliselt munanditele (kahjustab veresooni ja isheemia teke), hüpotalamuse-hüpofüüsi regulatsiooniprotsesside häirumist ja kasvajate teket.

Elavhõbe mõjub toksiliselt immuunsüsteemile, onkoloogiliste rakkude arengut, loote väärarengut.

Kahjulike raskemetallide ladestumine hakkab toimuma juba platsentas. 

Mikroelementide defitsiit (ja raskemetallide ladestumine) on iseloomulik paljudele haigustele ja patoloogilistele seisunditele. Ümarussidega (askariidid, naaskelsabad, piugussid, ankülostoomid, trihhinellid) nakatumist esineb tunduvalt sagedamini inimestel, kelledel on mikroelementide defitsiit (sagedased on juhud, kus helmintoosidega kaasneb kilpnäärme alatalitus). 

Mangaani-, kroomi- ja vase puudusel suureneb risk nakatumiseks lameussidega (kassi tagaraiglane, siberi tagaraiglane  jt, opistorhidega ja klonorhidega). Samal ajal täheldatakse defitsiiti ka hormonaalse balansi häirete korral.

Räni defitsiit viib organite parasitaarsete kahjustusteni.  Krooniline mikroelementide puudus viib selleni, et organism ei suuda reageerida parasiitide sissetungile.

Uuringud tegid kindlaks, et joodil, seleenil, mangaanil, tsingil, kroomil ja vasel on antiparasitaarsed omadused.  Mikroelementide puudujäägi kõrvaldamine kiirendab tervenemist. Mikroelemendid aktiveerivad looduslikud eneseregulatsiooni mehhanismid, mis viivad organismi immuunreaktsioonide täieliku taastumiseni. Mikroelementide olemasolul taastuvad kudede regenaratsiooniprotsessid, hormoonide tootmine jne.

Teadustootmiskoondis „Optisalt“on välja töötanud ja toodab mitut naturaalset preparaati – Riol, Lastonde, Laponte ja Feek. Nende preparaatide koostisse kuuluvad antiparasitaarsete taimede kompositsioonid, biosorbendid, antioksüdandid ja teised bioaktiivsed ühendid. Tänu kaasaegsete krüogeensetele tootmistehnoloogiatele, säilivad neis ühendites naturaalsed, kergelt omastatavad (elusad) mikroelemendid.

Moskva riiklik stomatoloogiaülikool ja Venemaa Teaduste akadeemia juures asuv arengubioloogia instituut viisid läbi nende preparaatide kliinilised uuringud: «Kudede reparatiivne regeneratsioon taimsete preparaatidega», mis näitasid, et nende kompleksne kasutamine suurendas põletikukoldes tendriliste rakkude-, makrofaagide-, neutrofiilide- ja basofiilide hulka. Saadud andmete analüüs tõi järelduse: taimsete komplekside kasutamine stimuleerib kaasasündinud immuniteeti, soodustab raku- ja humoraalse immuniteedi aktiveerumist ning soodustab kudede regeneratsiooni.

Emakakaela erosioon – emakakaela limaskestade patoloogiline muutus.

Me teame, et helmindid võivad tekitada põletikke ja nende olemasolu organismis alandab vastupanuvõimet nakkushaigustele. Helmintide elutegevuse tagajärjel tekkivad toksiinid, tekitavad ärritust ja muudavad emakakaela kanali koed pudedaks, mis viib omakorda emakakaela siseosa epiteeli muutumiseni. Üldise arvamuse kohaselt on immuunsuse langus (nii lokaalse kui üldine) reaalseks ohuks emakakaela erosiooni tekkele. Immuunreaktsioonide põhimehhanismi toimimise kindlustab tsink.

Tsingi puudus tekitab toksiliste ainete hulga suurenemise ja see omakorda kudede regeneratsiooni ja kinnikasvamise aeglustumiseni ehk limaskestade koe seisundi halvenemiseni. Organismis on tsingipuuduse selgeks tundemärgiks limaskestade kahjustused. Antiparasitaarse-tervistava kompleksprogrammi toime on suunatud toksiinide väljutamisele, kudede limaskesta kudede kinnikasvamisele ja regeneratsioonile, ning immuniteedi tugevdamisele.

Amenorröa (Amenorrhoea) – menstruatsiooni puudumine viljakas eas oleval naisel, pikema aja vältel.

Parasitaarne infektsioon kutsub hüpofüüsis esile hormoonide  regulatoorse häire ja see omakorda kutsub esile häire ovulatsioonis ja hormonaalses toimemehhanismis, mis viivad menstruatsioonini. Peale selle, madal joodi seleeni ja vase nivoo ning samaaegne kõrge plii, kaadmiumi ja elavhõbeda tase pidurdavad kilpnäärme poolt toodetavate hormoonide kogust, mis samuti viib menstruatsiooni katkemisele või muudab selle harvemaks.

Tsingi, mangaani ja kroomi defitsiidi korral pidurdub tüdrukutel sooline küpsemine, mis samuti viib menstruatsiooni puudumiseni. Kaasasündinud mikroelementide defitsiit – laialt levinud sünnidefektide põhjus, emaka ja munajuhade probleemid sealhulgas. Madal ajuripatsi- ja kilpnäärme hormoonide tase on suure tõenäosusega tavaliste mikroelementide puuduse tagajärg.  Kroomi, vase ja mangaani puudus viib ajuripatsi hormoonide, mis stimuleerivad munasarjade tööd, vähenemiseni. Seetõttu toodavad munasarjad ka vähem östrogeeni. Antiparasitaarne-tervistav programm aitab organismil puhastuda parasiitidest, taastada mikroelementide tasakaalu ning taastada normaalse sugulise arengu

Valulik menstruatsioon.

Menstruatsiooniaegne valu kõhus (dismenorröa) on seotud emaka spasmidega ja seda esineb umbes 50 % naistest. Krooniline helmintoos võib esile kutsuda munajuhade põletiku (või ka teiste väikevaagna elundite põletiku)ja patoloogilise organitevaheliste liidete tekkimise. Need võivadki olla valuliku menstruatsiooni põhjustajateks.  Raskemetallide (kaadmium, plii) ladestumine, põhjustab emaka verevarustuse häireid, sellega võivad kaasneda valulikud ja spasmilised emaka kokkutõmbed. Kaasasündinud vase defitsiit võib põhjustada sidekoe sidusaparaadi nõrkust ning tavalise ettepoole kallutatuse asemel kaldub emakas hoopis tahapoole (emaka retroversioon), mis jällegi soodustab valude tekkimist.

Sagedasti on valulikud menstruatsioonid seotud tsingi ja kroomi defitsiidi ning alumiiniumi ladestumisega. Suukaudsete rasestumisvastaste preparaatide tarvitamine viib tsingi taseme langusesse, peale selle põhjustavad aktiivset tsingi väljutamist organismist veel suitsetamine ja narkootikumide- ja alkoholi (ka õlu ja lahjad alkoholi sisaldavad joogid) tarvitamine.
Magusasõpradele aga teadmiseks: üks suhkru molekul viib organismist välja kaks kroomi aatomit. Seega – pange koogitüki või kommikausi kõrvale alati ka purgike kroomikapslitega. Kroom vähendab magusaisu.

Vask osaleb raua omastusprotsessis. Seda on tähtis teada vältimaks aneemia teket, eriti kui on tegu menstruatsiooniga, millega kaasneb rohke vere eritus.

Naissuguorganite põletikud. 

Tegemist on haigustegrupiga kuhu kuuluvad: munasarjade põletik (ooforiit), munajuhapõletik (salpingiit); emakamanuste põletik (adneksiit, salpingoofriit), emaka limaskesta põletik (endometriit) jt. Mida pikemat aega ja raskemalt põletik kestab, seda suurem on tõenäosus, et seda toetab helmintide invasioon.Põletikud ja vastuvõtlikkus infektsioonidele tekivad inimesel siis, kui tal on tsingi, seleeni, räni, mangaani, kroomi ja vase defitsiit. 
Mikroelementide defitsiit kudedes suurendab ka tüsistuste tekkeriske: kõhukelme põletik (peritoniit), trombemboolia tekkeriskiga vaagnaveenide tromboflebiit. Ravi: määratakse antibiootikumid, valuvaigistid ja desensibiliseerivad preparaadid, helmindid, toksiinid ja mikroelementide defitsiit aga jäävad ning mõne aja möödudes lööb haigus jälle välja.

Antiparasitaarse mikroelementide kompleksi (Riol, Feek, Lastonde, Laponte) tarvitamine vähendab tüsistuste tekkeriske nii emakas kui neerudes, võimaldab vältida abordi ja emaka mehhaanilise puhastamise järgseid tüsistusi, tugevdab lokaalset ja üldist immuniteeti, vähendab ravimite toksilist kahjustavat toimet ning suurendab nende efektiivsust. Preparaate võib tarvitada  mistahes põletikulise protsessi või infektsiooni korral.

Endometrioos.

Endometrioos on haigus, mille puhul emakaõõnt voorderdavat limaskesta (endomeetriumi) kude kasvab ja toimib väljaspool emakat. Tavaliselt on endometrioosi kolded munasarjades, emakas, kõhukelmel, soole- ja kusepõie pinnal, harvem ka mujal. Haiguse tekkepõhjused pole seni veel kindlaks tehtud.

Möödunud sajandi parasitoloogid tegid kindlaks, et helmintide vastsed on suutelised end „kleepima“ mitte ainult mikroobide vaid ka inimkudedest irdunud rakkude külge. Kuse-suguorgansüsteemi vereringe kaudu migreeruvad vastsed emakasse, munajuhadesse, kõhuõõne organitesse. Parasiitide vastsetega koos võivad emakast väljapoole migreeruda ka imeväikesed endomeetriumi osakesed. Helmintide parasiteerumine ning nende tekitatud kudede kahjustused soodustavad endomeetriumi kollete teket. Selline on endometrioosi metastaseerumine parasitoloogia seisukohalt lähtudes.

Mikroelementide defitsiit ja parasitaarsed toksiinid mõjutavad hüpofüüsi, munasarjade ja neerupealiste funktsioone – väheneb toodetavate hormoonide kogus ja selle tagajärjel muutuvad hormonaalsed regulatsiooniprotsessid. Hakkavad arenema hormonaalsest düsfunktsioonist sõltuvad haigused nagu: endometrioos, müoom, mastopaatia, viljatus. Tsingi mangaani ja vase defitsiit soodustab probleemide süvenemist veelgi. 

Tsink kuulub naissuguhormoonide - östrogeenide koostisse ning tema defitsiit viib kõikide östrogeenisõltuvate protsesside häirumisse.  Kui naine kasutab suukaudseid rasestumisvastaseid vahendeid ja/või hormoonpreparaate viib see organismis tsingi taseme langusesse. Tsingi puudusele vihjavad hormonaalsed häired, kalduvus kasvajate tekkele ja sagedased viirus- ja bakteriaalsed infektsioonid. 

Mangaani defitsiit naistel – sagedane viljatuse põhjus, vase defitsiit aga soodustab kehvveresuse ja liidete teket. Antiparasitaarne mikroelementide kompleks võimaldab korrigeerida hormonaalravi kõrvaltoimeid, võimaldab vältida põletikuliste protsesside ja liidete taasteket, korrigeerida hormonaalsüsteemi tööd, ennetada südame-veresoonkonna haiguste teket ja ennetada muutusi tugiliikumisaparaadi töös. Kompleksi võib kasutada igas ravietapis.

Kandidoos (soor) – põletikuline haigus mida tekitavad candida sugukonda kuuluvad pärmiseened.

Meestel tekib kandidoosi korral valge katu taoline eritis suguorgani pea ümber, kuivustunne, punetus, seksuaalvahekord võib olla valulik ning valulikkust võib tekitada ka urineerimine. Kandidoosi esineb ka lastel. Nemad võivad seenega nakatuda juba emakasiseselt või sünnituse käigus. Peale vaginaalse kandidoosi diagnoositakse ka soolestiku-, suuõõne-, süsteemset- ja naha kandidoosi. Kui on kalduvus allergiale, siis on ka kandidoos tugevama sümptomaatikaga. 

On teada, et esimeseks tundemärgiks parasiitide olemasolust siseorganite kudedes on allergia sümptomid.
o   Mangaan ja vask (Lastonde; Laponte) pidurdavad seente kasvu
o   Tsingi, räni, mangaani, vase ja kroomi defitsiidi korral ei pidurda nende seente kasvu miski.
o   Candida poolt tekitatavad toksilised eritised on väga mürgised. Nad ärritavad valuretseptoreid lihastes ja luudes, tekitades neis valu (fibromüalgia).
o   Tsingi ja seleeni defitsiit, mis osalevad detoksikatsiooniprotsessides, soodustavad toksiinide ladestumist ning valusündroomi tugevnemist.
o   Kroomi ja mangaani defitsiit suurendab organismi tundlikkust allergeenidele. Mangaani ja vase defitsiit on võrdeline nende antagonistide – alumiiniumi, plii ja kaadmiumi ladestumisega,  see aga kutsub esile häireid hormonalsüsteemi töös. Parasitaarse intoksikatsiooni foonil olev tsingi, mangaani ja kroomi defitsiit viib ainevahetushäirete tekkimisele – diabeet.
Kroonilisel parasitaarsel intoksikatsioonil on järgmised ilmingud: krooniline väsimus, tuju langus ja elurõõmu-toonuse puudus, häiritus, kahtlustunne, depressioon, ärritunud soole sündroom, premenstruaalne sündroom, menstruatsioonivalud, pearinglus, ärritunud põie sündroom, tursed, mitraalkanali prolaps jne. 

Pärmseenest vabanemine on paljude meeste-naiste jaoks küllaltki keeruline, sest ravi on reeglina suunatud ainult sümptomaatika alla surumisele. Seenvaginiidi puhul tarvitatakse reeglina preparaate, mis kaotavad ära valge vooluse, kuid vooluse tekitajad – seened – jätkavad oma elutegevust nii tupes, emakas, kilpnäärmes ja neerupealistes ( seened on suured hormoonide ja valkude armastajad). Kandidoosi ravis kasutatakse antibiootikume, kuid nende puhul kannatab ka kasulik soolestiku mikrofloora, mis pole vajalik ainuüksi toidu seedimiseks vaid tal on väga suur roll immuunsüsteemi töös. Selles võib-olla peitubki põhjus, miks peale kandidoosi ravi esineb väga sageli retsidiive (haiguse taasteket), sest üldise ja koe-immuunsuse langus soodustab seentekolooniate taasteket.

Antiparasitaarse mineraalikompleksi preparaadid elimineerivad mikrohaavanditesse tugivad patogeenid: viirused, bakterid ja seened. Kompleksi koostamisel on arvesse võetud kaasnevad terviseprobleemid ning ainevahetusprotsesside üldine seisund ning seetõttu on tema kasutamine sobilik igas lokalisatsioonis ja geneesis oleva mükoosse protsessi puhul. 

Kandidoosi retsidiivide ravi ei lõpe sümptomite kadumisega pärast 1-2 nädalast ravikuuri. Kõikidel arengutasemel olevatest parasiitidest vabanemiseks on tarvis aega (3 kuud või rohkem). Mikroelementide defitsiidi kõrvaldamine võtab aga aega minimaalselt 6 kuud, kuid individuaalsetest omadustest ja immuunsüsteemi tugevusest sõltuvalt võib taastumisprotsess võtta aega ka kauem.

Premenstruaalne sündroom tekib enne menstruatsiooni algust (tsükli teises faasis) kõige erinevamate häirete näol – neuropsüühhilised-, veresoonte vegetatiivsed-, endokriin-ainevahetushäired.

Seda põhjustavad krooniline intoksikatsioon (parasitaarne, raskemetallid, toksiinid jne) ja mikroelementide defitsiit. Regulaarne stress, füüsiline ja psühhoemotsionaalne ülekoormus ja hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite kasutamine viivad alla tsingi, vase, kroomi ja mangaani taseme. Need mikroelemendid kindlustavad naissuguhormoonide piisava tootmise.
o   Tsink ja vask (Laponte) osalevad endokriinses regulatsioonis ja hüpofüüsi ning neerupealsete hormoonide tootmises ja nende defitsiit viib emotsionaalse tasakaalutuseni.

o   Tsingi defitsiidi korral tekib östrogeenide disbalanss, süveneb tursete tekkimise oht, halveneb mälu.

o   Mangaani defitsiit (Lastonde) tekitab apaatiat, depressiooni ja ärritust.

o   Kroomi defitsiidiga on seotud kiire väsimine, krooniline väsimus, rahutus, unetus, peavalud, kehakaalu suurenemine, üldise toonuse langus, vegetatiivne veresoonte düstoonia.

o   Plii ladestumine viib hüpotalamuse-hüpofüüsi süsteemi töö häirumisele. (Hüpotalamus paikneb vaheaju põhjas ja mõõdab pidevalt vere temperatuuri, keemilist koostist nt. glükoosi, Ca-sisaldust. Ta reguleerib ajuripatsi hormoonide eritumist. Ajuripats ehk hüpofüüs on herneterasuurune sisesekretsiooninääre, mis on varrega kinnitunud hüpotalamuse külge. Hüpotalamusse saabub ka info kesknärvisüsteemist. Hüpotalamus vastutab nälja, janu, hirmu, rahuldustunde ning raevu eest. Liiga kõrge välistemperatuuri puhul hoolitseb “termostaat” hüpotalamuses veresoonte laienemise eest, kindlustades soojuse eemaldamist kehast.*tõlkija pandud lisand Wikipediast*) Häirega võivad kaasneda peavalud, pearinglus, müra kõrvades, krooniline väsimus, iiveldus, kõhuvalud, kõrge vererõhk ja arütmia (bradükardia, tahhükardia).
Plii ladestumisest põhjustatud aneemia on praktiliselt eristamatu rauadefitsiidist põhjustatud aneemiast. 

Mikroelementide defitsiit ja toksiliste ainete ladestumine on need faktorid, mida vaadeldakse kui PMS algpõhjuseid. Naturaalseid preparaate kasutavate praktiseerivate arstide kogemus aga ütleb, et nende kasutamisega kaasneb positiivne dünaamika. Lisaboonusena kaasneb naise tervisele negatiivsete kõrvaltoimete täielik puudumine. Valulike menstruatsioonide- ja PMS korral tsingi manustamine (Lastonde, Laponte) annab antihistamiinse toime; Riol ja Feek on efektiivsed PMSiga kaasnevate tursete ja allergiliste ilmingute korral. Lastonde ja Laponte normaliseerivad kesknärvisüsteemi tööd. Kui seada eesmärgiks kesknärvisüsteemi vereringe parandamine ning arvestades prostaglandiinide tähtsat rolli PMS arengus on soovituslik kasutada Riolit ja Feeki, millised sisaldavad fütoöstrogeene füsioloogilistes kogustes. Antiparasitaarse tervendava kompleksi kasutamine soodustab peavalude vähenemist, emaka spasmidest tekkivate valude vähenemist, liigesvalude vähenemist, närvilisust, leevendab sisepingeid, unetust ning paranevad seedeprotsessid. Premenstruaalse sündroomi teraapia on pikk. Soovitatav on preparaate kasutada alates 6-kuulisest kuurist kuni soovitud tulemuse saavutamiseni. 

Viljatus, menstruaaltsükli häired ja emaka arenguhäired  on väga sagedased ankülostomidoosidega kaasnevad probleemid (N.M. Džavahišvili, 1952; R.N. Guseinov,1958; Е.Т. Pali, 1960; G.Z. Tariverdiev, 1961; V.M. Kvatšadze, 1961).

Kirjeldatud on naiste viljatusjuhtumid, mis kaasnevad laiusside nakkuse korral  (V.I. Keilman, 1930; Palmai, 1890). P.I Feoktistovi poolt läbi viidud eksperimentaalsed uuringud (1949) näitasid, et askariidide nakkuse korral võib munarakkude tootmine täielikult seiskuda. I.V. Orlovi (1937) ja A.P Lukina (1958) andmetel, helmintide nakkuse korral (ka subkliinilise nakkuse korral) täheldatakse kaasnevat viljatust. V.I Puhov koos kaasautoritega (1934), А.А. Lõsenko(1939), D.N Antipina ja A.N. Kadenatsi(1950),V.I. Afanasjeva (1964) tegid kindlaks, et peale helmintide kõrvaldamist organismist munarakkude tootmine taastus. Paljudel naistel on helmintide vastane ravi taastanud normaalse menstruaaltsükli ja mõne aja möödudes on toimunud rasestumine. Düsmenoröa kadus pärast efektiivset helmintoosiravi ümarussidega- ja lintussidega ning nende vastsetega nakatunutel (V.I Keilman 1930).

Ilma mikroelementideta pole hormoonide süntees võimalik, seetõttu kutsub nende disbalanss esile hormonaalse disbalansi. 
o   Joodi (Lastonde) defitsiit tekitab hüpotüreoosi, fertiilsuse langust ja viljatust. Ilma seleeni ja joodita ei tooda kilpnääre vajalikku kogust türoidseid hormoone, seetõttu võib kilpnäärme hüpofunktsioon olla tingitud seleeni puudumisest. Joodi omastamisel kilpnäärme poolt on ka teisi iseärasusi.

o   Tsingi, mangaani ja vase defitsiit samaaegse kaadmiumi, plii ja elavhõbeda ladestumisega viib joodi omastamise alla isegi juhtudel, kus teda võetakse sisse lisapreparaadina.

o   Vase (laponte) defitsiit põhjustab endokriinse regulatsiooni häireid, tsüklihäired sealhulgas, erinevaid düsplaasiaid (emaka-, piimanäärmete jt. arenguhäired) , kudede nõrkust (emaka allavaje, tupe vajumine).

o   Mangaani defitsiit põhjustab neiul hilist menarhet (esimese menstruatsiooni hilinemine), väliste sooliste tunnuste arengu pidurdumist (veninud kehakuju, kitsad puusad, piimanäärmete arengu pidurdumine).

o   Naistel põhjustab mangaani puudus suguhormoonide taseme langust, munasarjade düsfunktsiooni, varast kliimaksit, iseeneslikke aborte. Kindlaks on tehtud seos mangaani defitsiidi ja viljatuse vahel: mida suurem on mangaani defitsiit, seda raskemini allub naine viljatusravile, kehaväline viljastamine sealhulgas.

o   Plii ladestumine (tsingi, vase ja seleeni defitsiit) kutsub esile hormonaalse düsfunktsiooni, kuna sellel raskemetallil on omadus blokeerida hormoonide moodustumist ja lõhkuda hormonaalse regulatsiooni mehhanisme.
Selgeks saab see, et endokriinse regulatsiooni ja hormonaalse organsüsteemi töö taastamiseks piisab organismi parasiitidest puhastamisest, mikroelementide tasakaalu taastamisest ja biosorbentide (Feek) manustamisest, selleks, et väljutada organismist raskemetallid.
Antiparasitaarne mikroelementide kompleks (Riol, Feek, Lastonde, Laponte) soodustab menstruaaltsükli loomulikku taastumist (parasiitide tõrje, detoksikatsioon, mikroelementide balansi taastumine, füsioloogilised fütoösrogeenide doosid). Selle kompleksi kasutamine suurendab ka tehislike ravimpreparaatide efektiivsust ning vähendavad hormonaalravi kahjustavaid kõrvaltoimeid. 

Praktiseerivate arstide kogemus naturaalraviga ütleb ka seda, et need vahendid parandavad naise organismi tervislikku seisundit tervikuna ja märgatavalt, valmistades teda ette raseduseks ja normaalse ning terve lapse sünniks ning tema toitmiseks kvaliteetse rinnapiimaga.

Munasarjade polükistoos.

Intoksikatsioon, mille tekitavad parasiidid ja mikroelementide defitsiit viivad naise hormonaalsete- ja hormonaalsõltuvate organite süsteemse kahjustumiseni: munasarjad > emakas > piimanäärmed > kilpnääre.

Paljud günekoloogid on kokku puutunud selliste juhtumitega: neiul diagnoositakse munasarjade polükistoos aga tema hormonaalne areng on just alles alanud. Mida teha? Määrata hormoonravi või saata kirurgi juurde? Milline on prognoos neiule, kui tulevasele emale?

Antiparasitaarne mineraalikompleks võimaldab sellise juhtumi puhul välistada parasiidid, korrigeerida mikroelementide- ja hormonaaltasakaalu, normaliseerida ainevahetusprotsessid ning see on šanss ennetamaks kasvajate teket teistes organites. L.G. Kazarjan andis askaridoosi haigestunud naiste üksikasjaliku morfoloogiliste muutuste kirjelduse. Uuringute käigus (1970 – 1971) selgusid platsenta vereringe kahjustused, koos kudede sügavate düstroofiliste põletikega (veresoonte seinte põletik kaasa arvatud), sidekoe lagunemine, nekroos ja lupjumine.  
o   Tsingi ja joodi defitsiit kutsub esile loote arengu pidurdumist ja iseeneslikke aborte.

o   Vase (Laponte) puudusel häirub raua imendumine ning hakkab arenema raua defitsiidist tingitud aneemia.

o   Seleeni defitsiit lõpetab platsenta arengu.

o   Tsingi, seleeni ja vase defitsiit põhjustab nende antagonistide plii ja kaadmiumi ladestumist.

o   Plii ladestumine koos seleeni defitsiidiga on üheks iseeneslike abortide põhjustajaks.

o   Kaadmium ladestub emaka seintesse ning liigub sealt kergelt koos verevooluga platsentasse ja lootesse. Tekitab valusid vöökohas ja jalgades, nefropaatiat (valk uriinis); aneemiat, mis võib viia loote hukkumiseni ja ema tervise halvenemiseni  – kõrge vererõhk, haprad veresooned, kopsufibroos, anoreksia.
Fibromüoom – emaka seina healoomuline kasvaja, mis koosneb side- ja lihaskoest.

On arvamus, et enamik emaka fibromüoomiga patsiente ei vaja ravi, kuna nende teke on ebaselge. Seetõttu tehakse ultraheliuuring, endomeetria biopsia, pap-test ja soovitatakse jääda jälgimise alla. Uuringud tegid kindlaks (akadeemik K.I. Skrjabin,1967), et helmintide toksilised eritised stimuleerivad nii hea- kui halvaloomuliste kasvajate arengut. Näiteks askariide koos naaskelsabadega loevad parasitoloogid kantserogeenseks faktoriks. Lisaks kaasneb helmintidega alati mikroelementide defitsiit ja toksiline stress organitele võib viia kudede kasvajalike muutusteni.
Seleeni defitsiit soodustab fibrotsüstilist mastopaatiat, piimanäärmete vähki, hüpotüreoosi, kardiomüopaatiat (südametegevuse langus).
o   Vase defitsiit kutsub esile endokriinregulatsiooni häirumist, põletikke, tekivad kilpnäärme-, hüpofüüsi-, neerupealiste jne. tsüstid.

o   Plii pidurdab hüpofüüsi-, neerupealiste-, suguhormoonide- ja kilpnäärmehormoonide sünteesi (hüpotüreoos). Tekitab üldist hormonaalset disbalanssi.
Näiteid, kus pärast tsüsti või kasvaja kirurgilist eemaldamist tekib see uude kohta, võivad tuua väga paljud arstid. Sagedased on juhud, kus peale munasarja või emaka kasvaja eemaldamist tekib see uuesti kilpnäärmesse või rinda.
Uuringutega on tehtud kindlaks, et nii hea- kui halvaloomuliste kasvajate tekkele eelneb kauakestev ning varjatud mikroelementide defitsiit, millega kaasneb nende antagonistide-raskemetallide ladestumine. Lisaks langeb immuunsüsteemi vastupanuvõime ning tekivad põletikulised protsessid.
kasvajad võivad areneda suhteliselt aeglaselt – 2 aastat aga mõnedel juhtudel ka 25 aastat.

Kui on avastatud fibromüoom, müoom või endometrioos siis ärge kaotage aega!  Antiparasitaarse mikroelementide kompleksprogrammi kasutamine elimineerib kehast ka parasiitide vastsed ja munad, sõltumata nende arengustaadiumist, koos mikroelementide tasakaalu taastamise ja kudede regeneratsiooniprotsesside käivitamisega. See kõrvaldab olulisel määral kehas leiduvaid kasvajate tekke riskifaktoreid.
Profülaktika on alati odavam ja vähem valus!

Piimanäärmed. Fibroadenoomid.

Healoomulised tihenenud moodustised. On levinud arvamus, et nende tekkemehhanism on ebaselge. Parasitoloogidele on see aga väga hästi teada, et fibroadenoomi kliinilised sümptomeid võivad tekitada trihinellid. Trihinellide vastsed migreeruvad verevooluga üle kogu keha ja sel viisil satuvad nad piimanäärmetesse. Nad tekitavad oma elutegevusega rinnanäärmetes armkude, mis pidevalt tiheneb ja moodustab kapsli. Kapsli sees võivad trihinellid elusatena püsida 40-50 aastat.

Parasiitide vastsed kupeerivad oma kehadega veresoone valendiku, mille taga järjel tekib seal põletik, mille tagajärjel omakorda tekib fibroosne kiht. Nii tekibki fibrotsüstiline mastopaatia. Tihenenud sõlmekesi võib olla mitu ning nad on kergesti avastatavad. Trihhinellid koos (nutthallitus)seentega (mucor mucedo) tekitavad ägeda rinnanäärmete koe põletiku, mis võib areneda fibroosseks mastopaatiaks. Parasiitide poolt eritatavad toksilised ained ärritavad valuretseptoreid ja see tekitab sõlmekestes valu. Nooremas eas naised kaebavad enamasti piimanäärmete valusate tursete üle, eriti enne menstruatsiooni. Menopausi perioodil aga tõuseb piimanäärmete tsüstide ja healoomuliste kasvajate (koe tihenemiste) tekkerisk.

Vaatamata sellele, et tsüstiline mastopaatia on suhteliselt laialt levinud terviseprobleem, ei kaaluta isegi võimalust, et tegemist võib olla mikroelementide defitsiidist ja raskemetallide (Cd, Pb, Sn) ladestumisest ning kantserogeensest toimest põhjustatud terviseprobleemiga. Pealeselle põhjustab parasiitide elutegevus häireid hormonaalsüsteemi töös, millede tagajärjel arenevad munasarjade-, kilpnäärme,- neerupealiste- ja hüpofüüsi patoloogiad.

Antiparasitaarne tervistav kompleksprogramm võimaldab lisaks parasiitide elimineerimisele (Riol) aktiveerida soolestiku tööd (Feek), korrigeerida hormonaalsüsteemi tööd ning tõsta vastupanuvõimet psühhoemotsionaalsetele koormustele, ning parandada vere tsirkulatsiooni kapillaarides (Lastonde, Laponte). Kogu kompleks käivitab organismi looduslikud enesetaastusmehhanismid. Kogu kompleks on toimivaks halvaloomuliste kasvajate vastaseks profülaktiliseks meetmeks. Kirurgilise sekkumise korral on soovitatav kasutada kompleksi nii enne kui ka pärast operatsiooni.

Miks on soovitatav kasutada mikroelementide kompleksprogrammi, kui on määratud keemiaravi? St. Peterburis viidi läbi uuring rinnavähki põdenud naiste seas ja selle tulemused näitasid ravialustel suurt tsingi, mangaani, kroomi, vase ja räni defitsiiti ning kõrget toksiinide taset emakas, munasarjades, maksas, südames jne. ning märgatavaid häireid immuunsüsteemi töös. Preparaadikompleksi kasutamine aitab organismil taastuda keemia- ja kiiritusraviga kaasnevatest kahjustustest, tsüstiitidest, rektiitidest uretriitidest ja teistest sarnastest probleemidest.

Kliimaks, osteoporoos, hüpertoonia, rasvumine ja teised menopausi haigused.

Menopausi ajal toimub munasarjade tegevuse vaibumine. See viib järsule suguhormoonide taseme langusele organismis ja see mõjutab organismis rohkem protsesse, kui ainult menstruatsioon. Naine kannatab sagedaste meeleolude kõikumiste käes, ärritub kergesti ja tal tekib depressioon. .Pealeselle kaitsevad östrogeenid naise organismi südame- ja veresoonkonna haiguste eest, suurendavad immuunsüsteeemi aktiivsust, tugevdavad lihaseid ja luid.

Kliimaks soodustab endokriinsete häirete teket. Immuunreaktsioonide nõrgenemine soodustab parasiitide aktiveerumist. Kõhunäärmes elutsevad parasiidid tekitavad muutusi kudedes ja kanalites, kohati ka näärmekoe kadumist (ultrahelis difuusne muutus), fibroosi aga ka sapiteede pöördumatuid ahanemisi. Helmindid, süües kõhunäärme funktsionaalset kudet, seedefermente ja hormoone, langetavad nende kontsentratsiooni. Naha kihelus ja reeglina tugev kihelus genitaalides, on üheks kõrge veresuhkru taseme tundemärgiks, mis sunnib naist günekoloogi poole pöörduma. 

Pidev mikroelementide balansseeritus on väga tähtis faktor diabeedi ennetuses. 
o   Tsingi (Lastonde; Laponte)  puuduse tagajärjel langeb insuliini tootmine ja areneb I-tüübi diabeet (insuliini molekul koosneb 4-st tsingi aatomist) ja mitmekordistub diabeedi tüsistuste tekkerisk.

o   Mangaani ja kroomi defitsiit rikub glükoosi omastamisprotsessid rakkudes ja arenema võib hakata II-tüübi diabeet.

o   Vase (Laponte) defitsiit on iseloomulik kõhunäärme põletikulistele protsessidele (pankreatiit) ja teiste endokriinsüsteemi häiretele (kilpnäärme hüpofunktsioon).

o   Mangaani, kroomi ja joodi (Lastonde) puudus põhjustab kehakaalu tõusu (rasvumine), mis juba iseenesest on diabeedi tekkeriski suurendajaks.

Preparaatide Riol ja Feek kompleksne kasutamine on profülaktiliseks vahendiks sisesekretsiooninäärmete haiguste ennetamisel. Samuti on neist tõhus abi infektsioonide korral, mis mõjutavad endokriinsüsteemile kahjustavalt. Samas saab organism mikroelemente, mis on hädavajalikud hormoonide tootmises ja raskemetallide kehast väljutamiseks.

Osteoporoos, ateroskleroos ja menopaus. 

Östrogeenid – üks paljudest faktoritest, mis vastutavad luukoe moodustumise eest.  Seetõttu on menopausi ajal osteoporoosi tekkerisk päris kõrge. Menopausiga muutuvad luud poorsemateks ja hapramateks, mis viib selleni, et trauma, mis varem oleks piirdunud vaid väikese kahjustusega võib nüüd lõppeda luu mõranemise või -murruga. Kõige ohtlikum on reieluu kaela murd, millest pole kõik võimelised toibuma..

Menopaus võib olla ealine, see tähendab loomulik või kunstlik, mis naisel tekib kirurgilise vahelesegamise käigus. Selle puhul määratakse hormoon-asendusravi, tavaliselt progesterooni asendaja. Arvatakse, et tehislike hormoonide tarvitamine aitab vältida kaltsiumi „väljapesemist“ luukoest. Samas on väga kõrge tekkeriskiga hormoonravi tüsistused: kõrge vererõhk, peavalud, vedeliku peetus, ärritus piimanäärmetes, sapipõie põletik jne. Hormoonasendusravi on osteoporoosi raviks küllaltki pikaajaline meetod ja seetõttu pole efekt kiirelt tunnetatav.

Seejuures tasub meenutada, et kaasaegne hormoonravi tõstab piimanäärmete vähi tekkeriski ja seetõttu on see vastunäidustatud naistele, kes põevad või kellel on olnud piimanäärmete või emaka vähk. Samuti ei tohi seda ravi kasutada maksahaiguste korral, hüpertoonia-, tursete- või tromboflebiidi puhul.

Osteoporoosi saab vältida ja seda peab teadma iga naine – organismi peavad piisavas koguses sattuma luukoe moodustumiseks vajalikud mineraalained: tsink, mangaan, räni ja vask. 

Nimelt on asi selles, et ilma mangaani ja tsingita kaltsium luukoes ei omastu. Kaltsiumipreparaadid või -olemasolu igapäevases toidus ei peata tema väljapesemist luukoest vaid põhjustab tema soolade ladestumist veresoonte seintele ja pehmetesse kudedesse (soolade ladestumine). Veresoonte seintes tekkiv muutus viib valendiku vähenemisele ja samal ajal suurendab nende haprust. Langeb vere voolukiirus, mis omakorda viib arteriaalse vererõhu tõusule. Mittepiisav verega varustatus on ennekõike ohtlikud ajule ja südamele (infarkt, insult).
o   Mangaani vähesus ei tekita ainult luukoe haprust ja poorsust, vaid ka kõhrkoe düstroofilisi muutuseid. Mangaani defitsiidi korral kaotab kõhrkude oma elastsuse ja libisemisomadused, mis viib põletikuliste protsesside tekkimiseni ning artriitide-artrooside arenuni.

o   Räni defitsiit põhjustab sidekoe elastsuse vähenemist (liigeste kangus, liikumise piiratus); suureneb luumurdude tekkerisk.

o   Tsinki vajab luukude pidevalt luurakkude (osteoblastide) moodustumiseks. See protsess kestab terve elu, mitte ainult nooruses ja kasvavas organismis. Tsingi puudus tekitab lonkamist, liigeste turset, võimendab põletikke ja valu luudes. Lisatsink vähendab turseid.

o   Vase defitsiit põhjustab kollageeni ja elastiini  moodustamise häireid ja viib samuti osteoporoosi tekkeni ning põlvede ja küünarliigeste turseid ning skeleti deformatsiooni.

o   Seleeni defitsiidi korral areneb osteoporoos, selgroo-, liigeste- ja jäsemete luude  deformatsioonid.
Mangaani, tsingi, kroomi, räni ja vase manustamine on tõhusaks osteoporoosi ja ateroskleroosi profülaktikaks.  Kuigi osteoporoosi loetakse pöördumatuks protsessiks, näitab praktiseerivate arstide kogemus seda, et antiparasitaarse tervendava kompleksi kasutamise korral on jälgitavad püsiva luukoe massi ja tiheduse säilumine ja selgroo ning liigeste funktsioonide paranemine. Luumurdude korral annab nende mikroelementide defitsiit end tunda aeglase luuotste kokkukasvamise näol ja suureneb infektsioonide tekkerisk kirurgiliste sekkumiste korral. Tsingi, räni, vase ja mangaani defitsiidi likvideerimine vähendab reaalset ohtu sattuda operatsioonilauale ja kaasnevaid operatsioonijärgseid tüsistusi.

Hormoonravi efekt mittehormonaalsel moel.

Menopausi ajal on organismis terav östrogeenipuudus. Defitsiidi korvamiseks soovitatakse sünteetilisi hormoone, kuigi hormoonidest ainuüksi jääb väheks kõikide klimakteerse sündroomi ilmingute kompenseerimiseks, sest nad ei taasta puuduvaid mikroelemente ja ei väljuta raskemetalle. Hormooni toimele sarnast toimet mittehormonaalsel teel pakuvad meile fütoöstrogeenid. Need on üle kogu maailma tunnistatud täisväärtuslikuks alternatiiviks hormoonravile.

Milles seisneb nende paremus? Neil on sarnane toime kui östrogeenil ning vastupidiselt tehislikele, puuduvad neil kahjustavad kõrvaltoimed. Lisaks on neil vähi-, viiruste- antisklerootiline- ja bakerite vastane toime. Klimakteerse sündroomi korral preparaatide efektiivsus suureneb, kui neid kasutada regulaarsete kuuridena. Paljud naised teavad kliimaksi ajal tupes tekkivat ebamugavus- ja kuivustunnet millele lisandub seksuaalvahekorra valulikkus – preparaadid Riol, Feek, Lastonde ja Laponte soodustavad nende sümptomite pehmenemist.

Kompleksil on toetav mõju veresoonkonnale ja südamele (kolesterooli- ja madala tihedusega lipoproteiidide taseme langus ja veresoonte aterosklerootiliste kahjustuste vähenemine), luudele ja liigestele (osteoblastide aktiivsuse- ja kollageeni sünteesi stimuleerimine, mis on luu ja kõhrkoe toimimiseks hädavajalikud) ja närvisüsteemile (alaneb Alshaimeri tõve tekkerisk). Paraneb uneriim, väheneb antidepressantide vajadus.


Kuse-eritussüsteemi haigused ja nende seosed parasiitide ning mikroelementide defitsiidiga.
o   Seleeni, tsingi defitsiidi korral tõuseb märgatavalt urolitiaasi ehk kusekivihaiguse ja bakteriaalsete infektsioonide tekkerisk.

o   Plii, kaadmiumi, arseeni ja alumiiniumi ladestumisel tekib neerude kahjustus (nefropaatia), kahjustub „hüpofüüs – neerupealised“ regulatsioonisüsteem, süvenevad ainevahetushäired, kivide teke neerudes, valk uriinis.
Kompleksprogrammi toime on suunatud ainevahetusprotsesside taastamisele, üleliigse kusihappe väljutamisele, kivide iseeneslikule lahustumisele (happe-aluse tasakaal), uriini koguse suurendamisele ja raskemetallide neutraliseerimisele ning väljutamisele.

Tsüstiit – kusepõie põletik.

Juba 1933 aastal T.V. Fjodorov koos kaasautoritega tõestasid korrelatsiooni streptokokkide ja helmintide vahel. Verevooluga kuseteedesse tunginud helmintide vastsed aitavad soolestikubakteritel tungida kusepõide. Kusepõie haigestumine (nagu ka helmintidesse nakatumine) toimub märkamatult, sest põletiku sümptomid võivad avalduda alles siis kui infektsioon jõuab neerudesse.

Parasiitide ja bakterite elutegevuse tagajärjel tekkivad toksilised ained kutsuvad esile kusepõie limaskestade ärrituse, mis soodustab põletiku teket. Alles siis hakkab tekkima arusaamatu algpõhjusega kehatemperatuuri tõus. Kuna ravile vaatamata jäävad põletikud sagedasti korduma, püütakse põhjustaja uuringutega üles leida. Tehakse mitmesuguseid uuringuid, röntgen kaasa arvatud, kuid helminte ei näita neist ükski. Organismi pidev võitlus infektsiooniga viib immuunsüsteemi nõrgenemisele ja süveneb mikroelementide defitsiit. Vask (Laponte) omab võimet pidurdada bakterite arengut.

Tsink (Lastonde)osaleb aktiivselt immuunsüsteemi töös ja tema defitsiit tõstab põletiku tekkeriski.
Mangaani defitsiidi korral toimuvad limaskestades muutused, kus nad hakkavad toksilisi aineid läbi laskma ja need omakorda ärritavad närvilõpmeid. See kutsub esile põletikumediaatorite vabanemise rasvarakkudest (eelkõige histamiin ja tsingil on antihistamiinsed omadused) ja põletikulise protsessi süvenemise.
o   Mangaani puudusega seondub tsüstiidiga paralleelselt kulgev endometrioos (mangaani puudus viib naissuguhormoonid tasakaalust välja). Pidev ärritus ja mangaani defitsiit viib armkoe tekkele kusepõie seinas ning nende elastsus väheneb. See omakorda aga võib tekitada põie seina rebendeid ja verejookse.

o   Mangaani, räni, tsingi ja vase defitsiit viib sidekoe nõrgenemisele (põie sein, -sfinkterid ja sidemed, mis hoiavad põit ja emakat normaalses asendis).

o   Hormonaalsed ja neuropsüühhilised häired (mangaan; vask), diabeet (tsink, mangaan, kroom)suurendavad põiepõletiku tekkeriski.
Antiparasitaarne kompleksprogramm taastab organismi loomulikud kaitsemehhanismid ja vähendavad urineerimisel tekkivat valulikkust. Inimestel kellele on paigaldatud põiekateeter pikemaks ajaks, võib tekkida põletik, mis sümptomaatiliselt avaldub alles neerudesse jõudes, seetõttu on kompleksprogrammi hea kasutada nii enne kui ka peale kirurgilist sekkumis ja smuti ka profülaktiliselt.

Krooniline pielonefriit. 

Põletikuline protsess neerudes võib olla põhjustatud nii infektsioonist endast kui ka immuunsüsteemi patoloogilisest reaktsioonist, mis viivad neerude kahjustumiseni. Peamiseks neerude ärritajaks loetakse soolekepikest. See bakter, kes normaalolukorras elab jämesooles on peaaegu 90% neeruinfektsioonide põhjustajaks. Helmindid aga on peamised faktorid, mis vereringe kaudu aitavad soolekepikestel neerudesse tungida. Paljud uurijad on tõestanud selle, et kudedes parasiteerivad helmindid on võimelised esile kutsuma immuunsüsteemi patoloogilise reaktsiooni.

Tsingi, mangaani, kroomi, räni  ja vase defitsiit vähendavad organismi loomulikku vastupanuvõimet infektsioonidega võitlemiseks. Langeb organismi võime neutraliseerida ja väljutada toksiine. Seleeni ja tsingi puudus viib neerupuudulikkuse tekkele ja nad ei tule enam toksiinide väljutamisega toime. Neerupuudulikkusele viitavad aga silmadealused kotid, tursed hüppeliigese piirkonnas, ärrituvus, unetus, kehvveresus jne.

Plii, kaadmium, elavhõbe, arseen, alumiinium ja teised raskemetallid kahjustavad  neerusid (nefropaatia). Nende ladestumine organismi viib eritusfunktsioonide häirumisele ning suure koguse toksiliste ainete moodustumisele. Toksiinide suurest hulgas uriinis annab märku vänge lõhn. Neerudes olev elavhõbe, kaadmium ja plii ming teised raskemetallid tekitavad neerukanalite sisekihi hukkumist ja nekrootilist nefroosi ja neerupuudulikkust. Kui organism regulaarselt ei saa elutähtsaid mikroelemente, siis krooniline elavhõbeda, kaadmiumi ja alumiiniumiga viib ägeda neerupuudulikkuse tekkimiseni koos kõigi kaasnevate ktagajärgede ja kõrvaltoimetega. Nendel juhtudel võtab mikroelementide korrektsioonikuur pikemalt aega (6 kuud ja rohkem).

Neerude kasvajad. Helmindid organismis, elutähtsate mikroelementide puudus ja raskemetallide ladestumine on neeruvähi teket soodustavateks teguriteks.

Ateroemboolne neeruhaigus (rasvane, viskoosne veri; Атероэмболическая болезнь почек)

Seisund, mille puhul väikesed neeruarterid ummistuvad rasvaosakestega (rasvembooliatega) ja mis kutsub esile neerupuudulikkuse. Pikaaegne helmintide olemasolu kudedes viib rasvade ainevahetushäirete tekkimiseni. Rasvade ainevahetusprotsessides mängivad tähtsat rolli kroom ja mangaan. Nende defitsiidi korral areneb ateroemboolia ning süveneb neerutöö puudulikkus. Kompleksprogrammi kasutamine aitab taastada organismi loomulikud ainevahetusprotsessid ning üleliigse rasva väljutada, lisaks tõhus profülaktika kõhunäärmele ja veresoontele ning vere mikrotsirkulatsiooni paranemine. Antiparasitaarne mikroelementide kompleks võib paljude jaoks olla väljapääsuks ebameeldivast olukorrast, millele kaasaegne meditsiin pakub lõplikuks lahenduseks dialüüsi ning neerude siirdamist.

Uriini pidamatus.

Väga laialtlevinud põhjuseks on äge neeru ja kuseteede infektsioon või –põletik. Vanematel inimestel on see sagedasti seotud sidekoe funktsioonide nõrgenemisega, mille üheks põhjuseks on mikroelementide defitsiit. Kontrollimatut uriinieritust köha-, aevastamise-,  füüsilise pingutuse- või närvipinge korral esineb naistel üpris sagedasti. See võib olla põhjustatud põiesfinkterite nõrkusest, väikevaagna piirkonna elundite operatsioonidest, raseduse ja sünnituse järel toimunud füüsilistest muutustest või ka menopausist.

Meestel võib see tekkida eesnäärme suurenemise tagajärjel, peale eesnäärme kirurgilist eemaldamist, kuna operatsiooni käigus võivad vigastatud saada kuseteede ülaosa ja põie kael.
Krooniline uriinipidamatus võib olla põhjustatud peaajus tekkinud probleemidest, põie või kuseteede haigustest, põie innervatsiooni häirumisest (kudede varustatus närvidega). Need muutused esinevad sagedamini just elatanud inimestel naistel aga menopausi järgselt. Mangaani, tsingi, vase ja räni defitsiit nõrgestab põie sidekude, ja põie sulgurlihaseid ning sidemeid, mis hoiavad neere ja põit õiges asendis.

Mikroelementide manustamine (Lastonde; Laponte) soodustab sidekoe taastumist ja tugevnemist ning aitab kaasa tahtmatu uriinierituse vähenemisele.
Orgaanilisi (omastatavaid) räniühendeid sisaldab Feek. Miks on räni vajalik?
o   räniühenditel on väga laialdane antiparasitaarne toimespekter
o   räniühendid aitavad veresoontel, kõhredel, luukoel ja teistel sidekoeliikidel püsida elastsetena ning seeläbi püsivad organid anatoomiliselt oma õige koha peal.
o   räniühendite pidev olemasolu ei lase ladestuda kaltsiumisooladel
Uriinipidamatusele ei pöörata sageli piisavalt tähelepanu ning ei otsita abi. Seda põhjustab nii häbitunne kui ka väärarvamus, et vanal inimesel peabki nii olema.Antiparasitaarse mikroelementide kompleksi kasutamine on probleemi tekkepõhjusele kompleksne lähenemine ning alternatiiviks arstide soovitatavale medikamentoossetele ravimitele, millede manustamisega kaasneb sageli kuivustunne suus ja uriini peetus.

Uretriit – kuseteede põletik.

Meestel algab see probleem sageli eritise tekkega kuseteedes, urineerimisega kaasnevate valude- ja seletamatute sümptomitega. See haigus võib olla põhjustatud bakterite, viiruste või seente poolt. Sagedamini põhjustab meestel uretriiti gonokokk.

Ka naistel võib see parasiit tungida kuseteedesse, kuid sagedamini esineb ta suguorganites (tupp, emakas, munasarjad, munajuhad). Uretriiti võivad tekitada ka klamüüdia ja herpesviirus. Viiruste tungimist rakkudesse soodustavad helmindid, kes oma elutegevusega kahjustavad rakke mehhaaniliselt. Uretriidi puhul võib tekkida kuseteede ahenemine, abtsess, viljatus. Mikroelementide defitsiit nõrgestab immuunsüsteemi ja nõrgenenud kaitsevõime tagajärjel võib uretriit kahjustada ka liigeseid (põletikud, deformatsioonid, liikuvuse piiratus), kopse (krooniline pneumoonia, koos vähese kehatemperatuuri tõusuga või ka ilma), nahka (psoriaas, dermatiit), konjuktiviidid.

Uretriidi ravi sõltub sellest, kes on tema põhjustaja. Bakteriaalse infektsiooni korral määratakse antibiootikumiravi, viiruste puhul viiruste ravi. Uretriidi sümptomid kaovad kiirelt, kuid kahjustuste põhjustajad – parasiidid, tegutsevad organismi kaitsesüsteeme lõhkudes edasi. Kogemused näitavad, et parasiitide kõrvaldamine aitab toime tulla põletikuga, vältida selle ägenemist ning tugevdada immuunsüsteemi. Pealeselle väheneb parasiitide eritistest tekkinud närvisüsteemi ärritus ilma spetsiaalse ravita.

Eesnääre (prostatiit, impotentsus, eesnäärme suurenemine, viljatus).

Prostatiiti haigestumise tõenäosus kasvab kui nooremas eas on mees põdenud tontsilliiti, haimoriiti, kaariest, konjuktiviiti, artriiti, neeru-, põie- ja kopsuinfektsioone ning tal on probleeme seedimisega (kõhukinnisus). Tekib küsimus, et mida siia puutuvad helmindid? – Kui helmintide vastsed asustavad neelu lümfaatilise rõnga on hingamisteede ja põskkoobaste haigused kindlustatud (haimorriit, trahheiit, bronhiit). Helmintide parasiteerimine hemorroidaaltsooni veresoontes viib põletikuliste protsessideni eesnäärmes. Varjatult kulgevad helmintoosid maskeerivad end sagedasti seedetrakti haiguste sümptomitega, milliseid ka ravitakse, kuid milledele parasiidid vastavad perioodiliste aktiivsete paljunemistega ja sümptomaatikas tähendab see jällegi haiguse ägenemist.

A.P. Lukina poolt 1958. aastal läbi viidud uuringud näitasid, et helmintooside korral langeb järsult spermatosoidide viljastamisvõime. Akadeemikud K.I. Skrjabina ja R.S. Šults (1940) tegid kindlaks helmintide parasiteerumine tekitab impotentsust ja spermatogeneesi langust. Uuringud näitasid ka seda, et pärast helmintide kõrvaldamist taastus suguline aktiivsus, ejakulaadi kogus ja tõusis spermatosoidide kontsentratsioon ning viljastusvõimekus.

Kõik algab sellest, et ühel hetkel mees märkab ebamugavustunnet.  Enamik mehi, kellega see juhtub, ei võta mitte midagi ette. Kahjuks! Mõne päevaga sümptomid kaovad  justkui iseenesest ja selles peitubki oht. Valud ja ebamugavustunne kadunud, kulgeb prostatiit aastaid varjatult ning läheb üle krooniliseks prostatiidiks, tasapisi süveneb impotentsus (iseenesliku erektsiooni puudumine öösel ja hommikul) ning tee on lahti eesnäärme adenoomi tekkeks.

Eesnääre (prostata) mängib mehe elus kahte tähtsat rolli:
o   toodab aineid, mis soodustavad normaalset spermatosoidide küpsemist ja
o   osaleb testosterooni ainevahetuses
Oxfordi meditsiinikoolis arvestati välja, et mehe organism vajab tsinki 6x rohkem kui naisel.
o   Tsingi defitsiit (lastonde) põhjustab eesnäärme kudede hüperplaasiat (koe lagunemine), põletikulisi protsesse, kasvajaid (eesnäärme adenoom), impotentsust ja viljatust.

o   Seleeni defitsiidiga võivad kaasneda eesnäärme vähk ja reproduktiivpuudulikkus (liikuvate spermatosoidide hulga langus).

o   Vase ja mangaani vähesus suurendab bakteriaalsete- ja seeninfektsioonide riske, sealhulgas neid, mis kanduvad edasi sugulisel teel.

o   Tsingi ja vase defitsiit nõrgestab veresoonte seinu (elastiini, kollageeni moodustumine), vere rõhu tõusu munandite- ja väikevaagna veenides, mis võib tekitada veenilaiendeid seemnejuhasid ning munandeid ümbritsevates veenides (varikotseele).

o   Mangaani defitsiit võib põhjustada sugunäärmete degradeerumist.
Poistel võivad eesnäärme haigused arenema hakata kaasasündinud vase- ja tsingi puudusest (kui neid aineid pole ema organismis, siis ta ei saa neid anda piisavalt ka lapsele), millele viitavad fümoos (eesnaha kitsenemine), südameklappide rike, veenilaiendid, lampjalgsus jt. probleemid, mis on seotud sidekoe arengu puudulikkusega.

Seleeni-, tsingi- ja vase puudusel hakkavad intensiivsemalt ladestuma nende antagonistid – plii ja kaadmium.

Kaadmium põhjustab munandite- ja väikevaagna veresoonte isheemilist kahjustust, vererõhu tõusu, valusid munandites ja-jalgades ning viljatust.
Plii on paljude veresoonte haiguste tekitajaks (vaskuliit) areriaalne hüpertensia, vasonervoos.
Aktiivsete spermatosoidide hulga vähenemine (astenospermia, hüpospermia, teratospermia) pole seotud mitte ainult tsingi defitsiidiga (tsink osaleb testosterooni sünteesis), vaid ka plii kahjustavas mõjus munanditele.  Plii kutsub esile hormoonide sünteesi  blokeerumise adenohüpofüüsis, neerupealistes ja sugunäärmetes. Peamiseks plii kahjustava toime tundemärgiks on potentsi langus.

Tsink ja seleen (Lastonde) on võimelised pliid rakkudest eemaldama
Mitmed uuringud on tõestanud, et tsingi taseme normaliseerumine tõstab spermatosoidide viljastamisvõimet, seleeni taseme normaliseerimine parandab nende liikuvust ja sperma kvaliteeti, paraneb eesnäärme üldine seisund ja suureneb mehe seksuaalne aktiivsus.

Reeglina pakub akadeemiline meditsiin mehele kahjustunud munandiveresoonte raviks kirurgilist ravi. Sageli aga peale operatsiooni valud munandite- ja seemnejuhade piirkonnas taastuvad. Need võivad püsida pikka aega, isegi mitmeid aastaid. Lümfisoonte vigastamine võib põhjustada lümfostaasi (munandi valulikkus ja turse). Kõige raskemaks kõrvaltoimeks võib saada viljatus, mis on põhjustatud munandiarteri sidumisest tekkinud munandiatroofiast.

Antiparasitaarse mikroelementide kompleksi kasutamine esimeste ebamugavussümptomite ilmnemisel võimaldab põletikulise protsessi kupeerimist, ennetada kasvajate moodustumist, normaliseerib normaalse urineerimisprotsessi, parandab potentsi (loomulik veretsirkulatsiooni paranemine korgaskehas, -väikevaagna elundites ja seljaajus) ja spermatogeneesi.

Vaatamata sellele, et haigusprotsessi põhjustajate nimekirjas vaadatakse helminte viimasena on helmintoosid rohkem levinud, kui oskame arvata. Neid on väga raske avastada. Tavalise „helmintide munade“ analüüsis leitakse need ainult 12 - 20% juhtumitest. Iga haiguse puhul on organismi vabastamine helmintidest ja nende põhjustatud mürgistustest ning mikroelementide tasakaalu taastamine efektiivseks taktikaliseks abivahendiks abivajaja terviseprobleemi kõrvaldamisel.
Teadus-tootmiskoondis „Optisalt“ valmistab naturaalseid antiparasitaarseid ja tervistavaid komplekspreparaate preparaate Riol, Lastonde, Laponte ja Feek, millede abil saab edukalt saavutada eesmärke, mis on seatud oma tervise taastamisel.

Kompleksi on soovitatav profülaktilistel eesmärkidel tarvitada 1-2 korda aastas 3 kuud, nädalase pausiga iga tarvitamiskuu möödumisel.
Krooniliste haiguste korral  - alates kuuest kuust, kuni soovitud tulemuse saavutamiseni (nädalane paus iga kuu möödudes).

Riskigurppidesse kuuluvad inimesed – võib tarvitada pidevalt, pidades 7-päevast pausi iga tarvitamiskuu möödudes. 1 pakend on arvestatud ühele kalendrikuule.
Tooted vastavad rahvusvahelise kvaliteedistandardi ISO-2001 nõuetele.

Preparaatide väljatöötaja ja tootja, teadustootmiskoondis „Optisalt“ on spetsialiseerunud innovaatiliste tehnoloogiate abil naturaalseid preparaate tootvaks ettevõtteks. Toomises kasutatakse Altai piirkonna metsikus looduses kasvavaid taimi.

Ettevõtet on autasustatud järgnevate tiitlitega:
Euroopa Loodusteaduste akadeemia diplomi ja P. Kochi medaliga kõrge efektiivsuse ja sünergeetiliste omaduste eest teiste ravivahenditega koostoimes; Samuel Hahnemanni medali ja diplomiga kõrge efektiivsuse eest erinevas etioloogias olevate parasiitide korrektsiooni eest, Moskva linnavalitsuse diplom parima antiparasitaarse preparaadi eest jne

Tõlkija:
Mati Rebane
MTÜ Heatunde / Tallinn


TARTU TERVISELAEGAS
Struve 4
avatud T-K-N 12-18
aire.maria@gmail.com

No comments:

Post a Comment